Hændernes fine tråde

Hænder, der skaber – hænder, som former: i denne udstilling er hændernes fine tråde en central del af begge kunstneres værker.

I Lise Blochs papirværker (7-12) står hænderne som former, dannet af tuschstreger. De er skabt i en afsøgende proces, hvor Lise har brugt venstre hånd fremfor højre, hvilket giver en mere ukontrolleret, men også meget følsom proces. Hændernes linjer står på papiret, sarte og fine, på en baggrund af transparente udflydende grålige, brunlige farver af fortyndet tusch og kaffe, som tilsammen giver stoflighed og skaber et luftigt, fint og sart indtryk.

I Marianne Claussens værker er hænderne de skabende, som strikker kobbertråde til former, der opstår i en organisk proces. Skulpturernes fine tråde giver gennembrydning og trækker det omkringliggende rum ind i sig. I de strikkede stoflige baner af hør og silke/rustfrit stål, skaber huller i forskellige størrelser luftighed.
Marianne arbejder i sine værker med materialekontraster, som fx hårdhed (metal) -blødhed (silke).
Farverne i Mariannes værker spænder over kobberets rødbrune, grå og sorte farve til koralrød og lidt gult og forenes således fint med farvetonerne i Lise Blochs værker, som er holdt i jordfarver og de monokrome farver sort og gråtoner.

Nyd denne udstillings univers af dæmpede farver, luftighed og stoflighed, samt de fine streger/tråde, som tilsammen skaber et sart og sanseligt rum for hændernes magi.

Køb dem her via hjemmesiden ”kontakt” eller se dem i galleriet.