Naturens geometri – naturens abstraktion. 


Line Højmanns malerier starter med inspiration fra naturen, som omdannes til former og farver på lærrederne. Undervejs i maleprocessen opstår intuitivt, abstraherede landskaber, som lyser af mættede farver og farvefelter, som danner geometriske former. De har således genkendelige, figurative motiver, men er abstraherede gennem Line Højmanns karakteristiske formsprog. Spejlinger går igen i malerierne. De store landskaber giver mindelser om tidligere maleres favntag med samme motiv og skaber ekkoer. I malerierne fortælles historier og disse historier bliver en del af en større fortælling om naturen og menneskets forhold til den, når værkerne ses i sammenhæng.

Også Vibeke Krog arbejder i geometriens sfære med sine skulpturer. De står massive med deres geometriske form, grafisk abstrakt. De dekorationernes linjer og former opstår ud fra skulpturernes former og forstærker dem således. Indtrykket understøttes af de dæmpede, monokrome farver. Vibeke Krogs vippevaser løfter sig fra underlaget og står let dansende. Deres former er mere buede, men stadig ses geometrien som et grundlæggende element.  Dekorationerne rummer organiske former og linjer, som viser inspirationen fra naturen og giver vippevaserne en legende lethed, samt giver kontrast til lerets hårdhed.

Uanset om det er de store landskaber eller den nære have, som inspirer, så har begge kunstnere en trang til at abstrahere naturen og i deres værker møder man naturens geometri og abstraktion.

Nina-Emilie Barfod, Kunsthistoriker.
 
linehojmann ockenlund 1
vibeke krog 1 ockenlund
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hændernes fine tråde

 
Hænder, der skaber – hænder, som former: i denne udstilling er hændernes fine tråde en central del af begge kunstneres værker. 
I Lise Blochs papirværker står hænderne som former, dannet af tuschstreger. De er skabt i en afsøgende proces, hvor Lise har brugt venstre hånd fremfor højre, hvilket giver en mere ukontrolleret, men også meget følsom proces. Hændernes linjer står på papiret, sarte og fine, på en baggrund af transparente udflydende grålige, brunlige farver af fortyndet tusch og kaffe, som tilsammen giver stoflighed og skaber et luftigt, fint og sart indtryk. 
I Marianne Claussens værker er hænderne de skabende, som strikker kobbertråde til former, der opstår i en organisk proces. Skulpturernes fine tråde giver gennembrydning og trækker det omkringliggende rum ind i sig.
I de strikkede stoflige baner af hør og silke/rustfrit stål, skaber huller i forskellige størrelser luftighed.

 

Nina-Emilie Barfod, Kunsthistoriker.

 

lise bloch ockenlundMarianne Elise Clausen Galleri Ockenlund

 

Human

Jeg glæder mig til at invitere indenfor i Galleri ØckenLund til udstillingen HUMAN af Anne Charlotte Tiedemann.


Anne Charlotte Tiedemann `s foretrukne motivvalg er mennesket. Det er gennem iagttagelsen af mennesker, deres væsen, hun finder drivkraft og inspiration.
I udstillingen vil der være unika skulpturer i ler og malerier på hørlærred, desuden maler Anne Charlotte Tiedemann på antikke bogomslag, hvor også titlen på bogen har været inspirationskilde.
Kom indenfor og gå på opdagelse i Anne Charlotte Tiedemanns spændende univers.

Henny Lund

 

Åbent fredage kl. 14-17 og lørdage kl. 10-13 alle fredage og lørdage i udstillingsperioden. Det gælder også helligdage.

annecharlotte 1 galleriockenlund

  Køb dem her via hjemmesiden ”kontakt” eller se dem i galleriet.

 

 

 

Flertydighed

 

Kunsthistoriker Nina-Emile Barfod skriver:

"Peter Aaboers malerier står ud fra væggen i store formater med kraftige farver, som understøtter deres motiver med genkendelige objekter, hvor for eksempel instrumenter, vejskilte og biler ses. I såvel den sort/hvide grafik, som i malerierne, er objekterne skabt i et åbent formsprog, som skaber undren i beskueren – for er det en bil eller er det mon en kran på billedet? De opfordrer beskueren til at blive nysgerrig, til undre sig og til at associere. Muligvis finder man frem til det, som Peter Aaboer havde tænkt med værket, eller måske sender associationerne én i en anden retning – en ting er sikkert: værkerne inviterer til at gå på opdagelse og i dialog."

Aaboer 2 DxOVP kopi

 Køb dem her via hjemmesiden ”kontakt” eller se dem i galleriet.